Nice to meet you!

“Don’t limit yourself. Many people limit themselves to what they think they can do. You can go as far as your mind lets you. What you believe, remember, you can achieve.” – Mary Kay Ash
Anis Amira

What Read Next

Tutorial: Buang navigation bar

Blog sape ada seperti yang di bawah


Itu lah navigation bar

Bila ada kat blog , buat blog nampak buroks . Tuh pendapat sayalah . Setiap orang ada pendapat masing masing ^_^

Nak buang ? Kalau nak buang ikot stepsdi bawah.
Dashboard > Design > Edit HtmlCopy and paste code  ni okie.#navbar-iframe…

Tutorial : Tukar background blog

How to change your background blog?
Below is the steps :

Steps

Dashboard > Template > Edit HTML Highlight any code dan tekan ctrl+F Cari code body{Nampak bawah body tuh ada tak code background: $bgColor; atau lebih kurang code tuhTukar background: $bgColor;  kepada background:url(URL BACKGROUN…

Freebies : Font Shape





Harinih saya nak share font shape . Harapnya dapat mebantu korang dalam mengedit blog korang yer . Atau mendesign ape2 . Let's proceed

Tutorial : Customize Lightbox in Blogspot

ataupon macam blog saya bila korang tekan gambar atas tuh . ^^

STEPS
Korang pergi ke DASHBOARD >> HTML >> TEMPLATEDah ? Korang hightlight mana2 kod korang dan tekan ctrl+FKorang cari kod  ]]></b:skin>
/* Blogger Lightbox
----------------------------------------------- */
/* Back…

Tutorial : Delete dot and dashed below post footer in blogspot

Tutorial kali nih tentang cara nak buang dot nad dashed untuk simple template . 

The dot and the dashed are little bit disturbing.
Bagi yang dah edit blog dashed and dot nih boleh mencacatkan rupa blog anda . Jadi saya sarankan anda buang dot and dashed nih .







Kita nak hilangkan yang dot2 dan dashe…

Contact Form

Name

Email *

Message *