Nice to meet you!

“Don’t limit yourself. Many people limit themselves to what they think they can do. You can go as far as your mind lets you. What you believe, remember, you can achieve.” – Mary Kay Ash
Anis Amira

What Read Next

Tutorial : Letak Like , Tweet , and G+ button di setiap entry

Tuto kali nih tentang cara nak letak like, tweet and G+ button di setiap entry .
Eh ? Apa tuh ? Camna tuh ?

camnih rupanya yer sayang sayang semua



ini lah dia ^^v
The steps

DASHBOARD > TEMPLATE > EDIT HTML > HIGHLIGHT WORDS > TEKAN CTRL FKorang cari kod  <data:post.body/>Dah jumpe …

Tutorial : Like and send facebook button

bukan nak citer sal cinta tapi , nak update TUTO
Tuto sal ape ?


like and send button

DASHBOARD > TEMPLATE > EDIT HTML > HIGHLIGHT WORDS > TEKAN CTRL Fcari code
 <div class='post-footer-line post-footer-line-1'/> Then , paste kod bawah nih di bawah  <div class='post-…

Tutorial : Buang Showing Posts With Label In Blogger

Kalau yang nak cantikkan showing post with label in blogger ikot tuto ini
Okay . Tuto nih lak , if korang tak nak showing post with label in blogger. Kiranya nak buang terus lah .


DASHBOARD > TEMPLATE > EDIT HTML > HIGHLIGHT WORDS > TEKAN CTRL Fcri kode nih <b:includable id='status…

Tutorial : cantikkan showing post with Label In Blogger

Tahu tak showing post with Label in blogger nih camne ?



Burukkan ? 
Hehe . Color dia camtuh jek . haih -.-
So jom kita tukar dia jadik camnih






DASHBOARD > TEMPLATE > EDIT HTML > HIGHLIGHT WORDS > TEKAN CTRL Fcari kod

 ]]></b:skin>
Copy kod bawah nih

.status-msg-body{
padding:10px…

Tutorial : icon sebelah list blog archive

nampak kaler pink tuh ? ha tuh ikon yang kita nak letak sebelah link di blog archive nih :)


DASHBOARD > TEMPLATE > EDIT HTML > HIGHLIGHT WORDS > TEKAN CTRL +Fcari kod
  <a expr:href='data:i.url'><data:i.title/>Tukar kod tuh dengan kod bawah nih
<a expr:href='d…

Tutorial: Scrollbar version (1)

.
DASHBOARD > TEMPLATE > EDIT HTML > HIGHLIGHT WORDS > CTRL +Fcopy code dibawah

::-webkit-scrollbar { width: 12px; height: 12px; }
::-webkit-scrollbar-button:start:decrement,
::-webkit-scrollbar-button:end:increment  { height: 0px; display: block; background: #fff; }
::-webkit-scrollbar…

Tutorial : Centerkan Header

Header dah cun . Cantik menarik kau memang DABOMM dah . But alahai ada yang pelik lah . Apa ek ? Ha'ah lah . Header senget -.- 

Nih cara nak atasinya >.<

DASHBOARD > TEMPLATE > EDIT HTML > HIGHLIGHT WORDS > TEKAN CTRL Fcari code
 /* Content Jumpa ? Copy kode bawah nih
.Header…

Tutorial : cara letak header

Ini adalah simple punya tuto on header . Saya tahu ramai yang dah tahu . But bagi yang xtahu lagi . Boleh lah guna nih ek :)




DASHBOARD > LAYOUT 




Klik kat heder korang




masukkan url  / upload image header korang aje . 



Portfolio : Aeda Zainal

Review Pantas 
Blog yang terakhir nih kepunyaan akak Aeda Zainal . Hee . Beliau memang bagi full details tentang ape yang beliau nak and suke . Beliau suke mustache and polkadot . So terhasil lah yang seperti anda lihat . >.< Beliau jugak suke kaler peach and silver . Saya lagi prefer custome…

Contact Form

Name

Email *

Message *