Nice to meet you!

“Don’t limit yourself. Many people limit themselves to what they think they can do. You can go as far as your mind lets you. What you believe, remember, you can achieve.” – Mary Kay Ash
Anis Amira

What Read Next

Tutorial: Disable right click without message



Tuto untuk yang tak berapa berkenan dengan copycat . >.< 

Tapi yang nih tanpa mesej okie . 

Ada yang tak suke ade mesej sebab serabut kan? jadi yang tak suke ade mesej boleh guna cara nih :D


Tutorial : Disable right click with message




Tutorial : Scrollbar di Blog Archive




Apa khabar ?
Hope korang sume baik baik .
 
Hari nih Cikk Mira nak ajar cara nak buat scroll kat Blog Archive. 
Kalau macam nih blog kita akan lebih kemas sikit . 
Kalau tak letak dia akan memanjang kan . And itu jugak akan memakan ruang . 


Tutorial : Border keliling Sidebar

Comel kan blog beliau . Nak tengok secara live boleh pergini sini [Iman Zakaria Blog]

Hee . Okay nak ajar tuto untuk sidebar widget . 

Ada yang tanya macam mana nak buat sidebar putus putus tuh . 

Cara Cara
DASHBOARD > TEMPLATE > EDIT HTML > HIGHLIGHT WORDS > TEKAN CTRL FCari code .sideb…

Tutorial : Scroll bar version 2





 .

Design : Business Project



Apo kabo demo tuh ? Ekeke . Harap sumo baik2 lah deh .

Hehe . Alhamdulillah ramai yang tanya pasal bisness tuh . Bisness ape? Tekan sini  

Sebelum nih saya busy sebab saya ada buat assignment untuk business project yang saya amik untuk foundation nih . 

Kumpulan kami kena pilih satu jenama or brand nih and buatkan satu nafas baru lah . Lebih kurang camtuh lah uolss . So kumpulan kami pilih Dutch Lady . Uhuhu .

Contact Form

Name

Email *

Message *