Nice to meet you!

“Don’t limit yourself. Many people limit themselves to what they think they can do. You can go as far as your mind lets you. What you believe, remember, you can achieve.” – Mary Kay Ash
Anis Amira

What Read Next

Blog untuk reader atau syok sendiri?





Assalamualaikum
Bismillahirrahmanirrahim


Tajuk kali nih yang CM (CikkMira)  nak bincang ialah berkenaan blog .

 Blog untuk reader ke or syok sendiri?

Sebenarnya benda nih dah lama bermain dalam pikiran CM . Eh ye ke?
Ye .
Dah lama dah benda nih bermain dalam pikiran CM . CM akan tertanya tanya gak apa sebenarnya fungsi blog nih . Sekadar sesuka ke ? Nak carik publisiti ke ? Ke just untuk nak famous ?

Sebelum nih Cm ada pemahaman yang salah jugak berkaitan blog nih . CM amik remeh je sal blog nih .
Ala blog aje pon kan bukannya apa . Tapi ternyata salah . Blog nih kalau nak tarik reader bukannya senang. Susah tau . Entry kenalah menarik . Tak boleh main belasah je . 





CM pon still tak dapat nak tarik pembaca 



Actually blog CM nih always dalam kategori newbie . Why? Sebabnya CM still terumbang ambing dalam dunia blogging nih . SEO? Pergh . Lagi lah tak tahu apa tuh . 


Blog untuk reader

Blog CM sekarang CM cuba upgrade untuk lebih matang n lebih SEO friendly (maybe one day) .

CM dah banyak jugak buang widget . CM cuba lagi lah untuk buang widget yang mana tak patut . CM jugak buang widget Cbox sebab kurang yang tinggalkan jejak . Lepas nih boleh lah tinggal jejak kat komen je . And cbox tuh banyak sangat spamming. Sakit mata memandangnya . Huhu . 


Blog CM nih CM akan banyak post pasal designing sekiaranya ada kelapangan . Tak pon CM share website yang Cm selalu singgah untuk widget2 yang best2 and tuto yang best2. Sharing is caring . Tak gitu?  CM cuba jadikan blog CM mesra reader and lebih untuk reader


SEO still learning . If ada yang sudi nak jar and jadi sifu pon okay jugak . hehe

Apa pendapat korang ? Apa ciri blog untuk reader yang terbaik ?

Blog Syok sendiri


Sebelum nih blog CM banyak syok sendiri . Ekeke . Mana taknya nak letak semua widget yang rasa comel . Langsung tak pikir reader . Akhirnya blog berat . Huhu . Menulis pon main hentam je . Patu mula lah pelik nape takde reader. Hehe . Followers memang best kalau banyak tapi kalau takde readers pon tak guna jugak . Still learning lah . Kiranya blog nih under maintanence untuk jadi lebih better .


So ape pendapat korang tentang blog nih ? CM tahu banyak kena baiki . Ada kekurangan yang CM nampak dan ade kekurangan yg CM tak nampak orang lain nampak ? Apa kata kita share and bagi pendapat ? Insyallah in future CM akan beri yang lebih baik.


#PrayforMH370





Comments

  1. Assalamualaikum mira, nice entri. selama ni akak pun syok sendiri. masuk tahun ke-2 berblogging baru open komen, dan cari kawan. alhamdullilah. lama-lama kita faham sendiri apa tujuan kita berblogging. akak suka share something yang semua orang maybe suka... hehee SEO tu penting gak, senang nak masukkan link blog kita dalam pencarian top google ..
    selamat pagi, singgah sambil menabung sini ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima ksih sudi singgah . Huhu . SEO tuh still tak paham macam mana .

      Delete
  2. Dalam blog, tulis jangan syok sendiri. Kalau boleh kaitkan benda dalam kehidupan orang lain yang ada kena mengena. Kalau blog design, teruskan dengan memaparkan design-design yang menarik kepada pembaca. Reader suka dan tertarik dengan design-design yang cantik.

    ReplyDelete
  3. mira ada aset untuk meletop... hehhe... update pasal design blog. kak Ima pun suka singgah blog yg cute macm blog mira. hhehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Hey ! Jangan Lupa Tinggalkan Komen Tau ♥

Contact Form

Name

Email *

Message *