Nice to meet you!

“Don’t limit yourself. Many people limit themselves to what they think they can do. You can go as far as your mind lets you. What you believe, remember, you can achieve.” – Mary Kay Ash
Anis Amira

What Read Next

Blog Design : Tips pemilihan warna











Assalamualaikum
Bismillahirrahmanirrahim

Hari nih CM nak bagi tips dalam pemilihan warna blog .

Okayy here we go .

Untuk nak nampak kan blog kita kemas . Kita kena guna maximum tiga kaler . So blog tak ade lah nampak serabut





Okay jom kita tgk contoh blog yang kemas , Dan penggunaan kaler dia tak banyak .








Nampak tak ke empat empat blog diatas . Dari gambar pon dah tahu bloggers nih tak guna banyak kaler sangat . Dan kaler dorang guna still in the same range . Tak serabut . Sedap je mata memandang. 


Sekiranya anda still tak siyes dalam blogging and cuma untuk sesaja maybe anda tak perlu amik kira sangat tentang pemilihan warna . Tapi bagi mereka yang ade misi and visi nak brandingkan blog  pemilihan warna sangat penting . Bukan saje untuk tarik reader baca blog kita tapi untuk tinggalkan kesan kat reader kita. 


Kalo blog pink kita dah tahu sape empunya blog, Aina Roseberry . Klo blog Oren kita tahu blog Otai hasrul hassan dan kalau blog biru kita tahu itu blog Dunia Sebenar Shida . Kaler tuh boleh bagi impak tau.


Website colors 



Boleh visit link nih untuk tahu lebih lanjut tentang colours and blog

Okay . Sampai sini saje . Ade yang nak bertanya ? Silakan :D






Comments

Post a Comment

Hey ! Jangan Lupa Tinggalkan Komen Tau ♥

Contact Form

Name

Email *

Message *